Over Ed

Mijn naam is Ed van Leeuwen

Ik ben geboren met talenten die pas op latere leeftijd echt naar boven zijn gekomen.

Als HSPér (Hoog Sensitief Kind) heb ik al vroeg dingen mogen ervaren, die vaak door mijn omgeving niet werden begrepen en die ik uiteraard zelf ook niet begreep.

Na 32 jaar financiële dienstverlening, waarvan de laatste 12 jaar als ondernemer, heb ik besloten het vak te verlaten om als ervaringsdeskundige Hoog Sensitieve Kinderen en hun omgeving te gaan helpen. 

Al heel mijn leven trekken kinderen naar mij toe. Kinderen zijn uberhaupt gevoeliger dan volwassen. Maar veel kinderen krijgen ook iets meer mee van moeder natuur, zo ook ik. Kinderen voelen dat onbewust aan, en trekken naar mij toe.

Gelukkig wist ik altijd te verklaren, waardoor kinderen naar mij toe trokken. Inmiddels mag ik regelmatig kinderen, en vooral hun omgeving bijstaan, als ervaringsdeskundige en zeker niet als vervanging van arts of psycholoog etc. Ik maak dan een vertaalslag van het kind naar zijn/haar omgeving, waardoor er meer begrip komt voor het kind, maar nog belangrijker bij het kind. Ik noem sensitiviteit altijd een cadeautje van moeder natuur. Iets moois en zeker niets dat weggestopt mag worden. Veelal worden medicijnen voorgeschreven, die juist deze gevoelens onderdrukken. Volgens mij is dat niet altijd de oplossing.

In deze nieuwe tijd staan we vol van indrukken. Aan alle kanten worden we van buitenaf gevoed en geprikkeld. Alles gaat snel; TV, mobiele telefoon, e.d. en het internet zorgen daar mede voor. Vooral hoog-sensitieve mensen raken daardoor overprikkeld. Kinderen krijgen in hun eerste 18 levensjaren heel veel informatie te verwerken. Juist in die jaren leggen ze de basis voor de rest van hun leven. Daar hebben de meeste kinderen veel baat bij, maar een relatief grote groep HSP-kinderen heeft daar ook last van. Voor die groep kinderen hoop ik een bijdrage te mogen leveren aan hun ontwikkeling. Liefst in samenwerking met de reguliere zorg en als aanvulling op wat er wordt geboden.

Kom gerust naar een inloop-middag of maak een afspraak om kennis te maken.

Ed van Leeuwen

“Ondersteund door de opleiding Kindercoach, help ik uw kind om zijn eigen kracht te (her) vinden.”

Volg mij op Social Media:

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!

Ik heb een vraag
Share This